Fredag var det offisiell åpning av den nye sykestua på Thor Heyerdahl videregående skole – et stort løft for undervisningen på helse- og oppvekstfag. Elever, ansatte og inviterte gjester var samlet for å markere en milepæl for fagmiljøet.
– Får testet hvordan det er i den virkelige verden
De nye lokalene er romsligere og mer tilpasset virkelighetsnær opplæring. Et av høydepunktene er at det nå også finnes kjøkken og toalett i treningsrommet, slik at elevene kan øve på dagligdagse pleie- og omsorgssituasjoner under mer realistiske forhold.
– Vi får en mye mer realistisk opplæring nå. Nå har vi både kjøkken, do og nye hjelpemidler som forflytningsheis, sier Sara Nordrum på Vg2.

Malin Larsen er enig.
– Det at vi har fått så mye større plass er deilig. Da jobber vi ikke så tett på hverandre. Når jeg er i praksis så lager jeg mye mat, og det får vi øvd på her nå, sier hun.
Bakgrunnen for utvidelsen er en kraftig vekst i elevtall de siste årene. På fem år har antall elever innen helse- og oppvekstfag økt med hele 60 prosent – fra 130 til over 200 elever. Derfor har det vært behov for mer plass.
Samarbeid for bedre praksis
Avdelingsleder Arne Dag Torssønn Ous forteller at prosjektet er et resultat av et felles løft - fra skoleledelse, driftsavdelingen ved Lars, Stig og Kjell Robert og ikke minst lærerne som har delt sin kompetanse og erfaring for å få det til.
– Vi håper rommet blir noe elevene vil være stolte av. Bruk det, lær av hveradnre, og vit at det dere øver på her, en dag kan bety en forskjegg for et ekte menneske i en sårbar situasjon, sa Torssønn Ous til alle oppmøte.

Sammen om prosjektet, fra venstre: Stig Bjørkås (byggdrifter), Arne Dag Torssønn Ous (avdelingsleder helse- og oppvekstfag), Kjell Robert Kaspersen (avdelingsleder drift) og Lars Nilssen (byggdrifter).
Skolen er også i gang med å utvikle samarbeid med både hjelpemiddelsentralen, kommunen og ambulansetjenesten, for å kunne låne utstyr og knytte fagmiljøene tettere sammen.
Det vil gi elevene enda bedre forutsetninger for å møte yrkeslivet – og sikre at undervisningen holder høy kvalitet og oppdateres i tråd med praksisfeltet.

Lærere Anette Eidem og Eline Cortsen Guren tester det nye kjøkkenet.
Åpningen ble markert med snorklipping, kaffe og kake – og en solid dose stolthet over å kunne tilby elever på helse- og oppvekstfag et læringsmiljø som både speiler virkeligheten og fremtiden.